Ruimte om te groeien. ‘Groei’ vraagt om sterke ambities.

In een dichtgetimmerd harnas gedijt nu eenmaal niet veel. Verenigingen die van klein naar groot groeien, beschikken over eigenschappen zoals drive, transparantie en koersvastheid. Dit alles vraagt iets van de manier van leidinggeven en samenwerken. Namelijk flexibiliteit, vertrouwen en een zekere openheid. Tenslotte is groei geen doel op zich, maar een manier om het bereik en de effectiviteit te vergroten.
Een mooi voorbeeld is FSSC 22000, die vanaf het prille begin ondersteund wordt door Atriumgroep en inmiddels is uitgegroeid tot een marktleidende internationale kwaliteitsstandaard op het gebied van voedselveiligheid. Cornelie Glerum, managing director van FSSC 22000, maakt dit groeiproces nog elke dag mee. Vrijwel de complete bedrijfsvoering van FSSC 22000 is in vertrouwde handen bij Cornelie en haar collega’s van Atriumgroep. Als managing director is Cornelie tevens verantwoordelijk voor de gehele interne organisatie van FSSC 22000.

Ruimte

FSSC 22000 is een erkend voedselveiligheid managementsysteem voor producenten van levensmiddelen en verpakkingsmaterialen. Het kwaliteitssysteem werd ontwikkeld door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV). Het is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie gebaseerd op bestaande ISO-normen. De FSSC 22000 norm wordt erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI) en biedt zo een kans voor internationale harmonisatie op het gebied van voedselveiligheid. De audits en uitgifte van certificaten is van onafhankelijke geaccrediteerde certificatie-instellingen.

 

In 2015 werd FSSC 22000 ondergebracht in een onafhankelijke non-profit stichting. Inmiddels beheert zij een database van ruim 17.000 gecertificeerde organisaties in meer dan 140 verschillende landen. Atriumgroep biedt ondersteuning bij het borgen van de kwaliteit en integriteit van het systeem. Zo worden bijvoorbeeld rapportages van audits steekproefsgewijs gecontroleerd op juistheid en volledigheid. Ook wordt gekeken naar mogelijke uitbreiding van het kwaliteitssysteem en wordt gewerkt aan het vergroten van naamsbekendheid.

Dienstverlening Atriumgroep:

  • Verenigingsmanagement
  • Bestuurlijke ondersteuning
  • Borging kwaliteitsstandaard

Cornelie Glerum verenigingsmanager, van SCV, is actief betrokken bij de ontwikkeling van het kwaliteitssysteem tussen 2008 en 2010. Vanuit haar juridische achtergrond heeft zij een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelingsproces. Als managing director is zij vanaf 2015 verantwoordelijk voor de interne organisatie van FSCC 22000. Ook denkt zij actief mee met de strategie van de stichting.

Cornelie Glerum studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht. Cornelie is hands-on. Niet taak- maar doelgericht. Bel 06-51527360 of mail.

Cornelie werkt voor: