Professioneel uitdager. Uit betrokkenheid.

Er zit een bijzondere dualiteit in het vak verenigingsmanagement. Opdrachtgevers vragen in de eerste plaats om doortastend management van hun verenigingsdoelstellingen. Klinkt volstrekt logisch, nietwaar? Toch weerklinkt in de vraagstukken van veel branche organisaties en verenigingen nog iets heel anders: de wens om zich te kunnen aanpassen aan een veranderende wereld, zonder achterblijvers.

 

De broze balans tussen bijblijven en veranderen is in elke situatie anders. Bij Atriumgroep geloven we niet in het principe van one size fits all. Liever verbinden we precies de juiste competenties bij de juiste klus. Op precies het juiste moment. Dat maatwerk begint heel simpel met een goed gesprek; luisteren is een sleutelvaardigheid voor vooruitgang. Dat geldt voor ons verenigingsmanagers, maar ook voor de organisatie zelf. Erop uitgaan, vragen stellen, luisteren, inzichten verzamelen… je kunt niet zonder. Na zo’n verkenning een dik rapport? Stroomschema’s van de projectorganisatie? Onmisbaar, maar meestal niet als eerste stap. ‘Laat het zien’. Een sterk adagium voor zowel koersvastheid en koersverandering.

Menselijk kapitaal eerst

Brancheorganisatie FEDA is het ondernemersplatform in aandrijf- en automatiseringstechniek. FEDA biedt haar leden een netwerk, informatie en inspiratie voor Bedrijfsvoering, Business en Belangen. Er wordt bijgedragen bij aan het bedrijfssucces van meer dan 165 leden. De FEDA leden bieden werkgelegenheid aan 30.000 werknemers en realiseren met hen een totale jaaromzet van ruim 4,3 miljard.

‘Delen’ is het strategische kenmerk van het ondernemersplatform. De programmalijn FEDA Next is gericht op de expansie van kennis binnen de branche. Zo krijgen klanten van lidbedrijven nadrukkelijk de kans om aan te sluiten en gebruik te maken van de assets die over tijd zijn opgebouwd. Inmiddels is het business intelligence platform een vaste waarde binnen FEDA’s propositie. Het ultieme doel van FEDA Next is het versnellen en faciliteren van ketenintegratie. Geen fracties die als Legostenen op elkaar worden geklikt, maar totaaloplossingen op maat. Kennis cumuleren voor een betere intelligentie van de branche. Samenwerking stimuleren met een sterker vertrouwen. Kortere lijnen, sterke verbindingen. Innovatief vermogen, gezamenlijk ontwikkeld en gezamenlijk onderhouden.

Dienstverlening Atriumgroep:

  • Verenigingsmanagement
  • Branchebeleid advisering

André Braakman verenigingsmanager, is professioneel uitdager en sterk gericht op vooruitgang. En niet zomaar. Organisaties die goed in staat zijn om zich aan de omstandigheden aan te passen, krijgen simpelweg meer voor elkaar. En worden beloond met een sterkere loyaliteit en breder draagvlak voor hun acties.

André Braakman is sparring partner voor branche, beroep en ondernemer. Gelooft sterk in de samenwerking tussen professionals: ‘put them together and they’ll figure it out’. André heeft een electrotechnische achtergrond en stond aan de basis van FEDA. André Braakman is lid van het management team van Atriumgroep. Bel 06-21 51 85 77 of mail.

André werkt voor: