Hart op de inhoud.

Er is een verschil tussen kijken en zien. ‘Zien’ heeft te maken met ontdekking. En vraagt om een zekere concentratie. Organisaties die attentief in de wedstrijd staan, zijn in de regel succesvoller dan anderen. Ze kunnen beter anticiperen op de omgeving, zijn zich bewuster van de mogelijkheden en worden beloond met een grotere loyaliteit. Van opdrachtgevers, maar ook van eigen medewerkers. Loyaliteit is een effect van het vermogen om betekenisvol te zijn. Hoe betekenisvoller een organisatie is, hoe beter.

 

Betekenisvol zijn is voor veel bedrijven een zoektocht. Draait het om de kwaliteit van producten of diensten? De prijs? De manier van werken? De belofte, vertaald in een pakkende slogan? Dat dit alles bij de bedrijfsuitoefening hoort, is zonder twijfel waar. Niet zelden worden eigen medewerkers onbedoeld in de top 5 overgeslagen. Terwijl de vitaliteit van medewerkers in toenemende mate cruciaal is voor de continuïteit. We bedoelen maar: Personeelskrapte, ontgroening en vergrijzing, fluctuatie van instroom, flexibilisering van arbeid… Alleen organisaties met een zekere fitheid kunnen succesvol op deze ontwikkelingen reageren. De fitheid van een organisatie is sterk afhankelijk van de fitheid van bestuur, management en medewerkers.

 

Voorts is de hefboom van erkennen en waarderen iets om in de gaten te houden. Wie tegen wil en dank het gevoel heeft steeds de uitgeknepen onderaannemer te zijn, zal nooit de sterke fundatie vormen voor de keten die erop volgt. Het gesprek hierover hoort niet alleen op de werkvloer thuis, maar ook in de directiekamer. Welke positie wil de organisatie in de keten? En welke niet? Bij Atriumgroep moedigen we onze opdrachtgevers aan om goed te kijken en vooral veel te zien. Het liefst gezamenlijk, want alleen samen bereik je meer.

Hart

Orsima is de paritaire organisatie in de sector van industriële reiniging, milieu-, scheeps- en containeronderhoud, havenservices en ondersteunende diensten. In de sector zijn zo’n 90 bedrijven actief met circa 3.500 werknemers. In het werk zijn fysiek zware handelingen en onregelmatige diensten de norm. Medewerkers moeten langer doorwerken en nieuwe instroom is voor de branche een grote uitdaging. In 2017 ontwikkelde Orsima het programma Jouw werk is Topsport! Het programma voorziet in onderzoek, kennisdeling en inspiratie.

Zo wordt er werkplekonderzoek uitgevoerd met als doel om op korte termijn concrete verbeteringen door te kunnen voeren. Tijdens werkplekbijeenkomsten worden medewerkers op praktische wijze uitgedaagd om hun arbeidsrealiteit te verbeteren vanuit bewustwording en gedrag. Er wordt verteld, geluisterd, gelachen, geprobeerd en afgesproken. Hands-on en in een veilige omgeving.

Voor directies, P&O-ers, veiligheidsdeskundigen, leidinggevenden, kaderleden en OR-leden worden 24-uurs bijeenkomsten georganiseerd op Sportcentrum Papendal, het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Een unieke formule om ervaringen op het gebied van duurzame inzetbaarheid te delen en te vermenigvuldigen.

Jouw werk is Topsport! wordt gecontinueerd tot maart 2020.

Dienstverlening Atriumgroep:

  • Organisatie- en communicatieadvies
  • Projectmanagement
  • Business development
  • Stakeholdersoverleg
  • Bestuursondersteuning

Maaike Wittenberg business coach, inspireert organisaties groot en klein om betekenisvol te zijn. Bewustzijn, realisme en oplossingsgerichtheid vormen de kern van haar profiel. Maaike maakt deel uit van het team Development van Atriumgroep.

Maaike Wittenberg studeerde psychologie, journalistiek en bedrijfskunde. Was eerder werkzaam in de woningbouwsector en communicatie- en organisatieadviseur. Contact met Maaike Wittenberg? Bel 0183 – 620 249 of mail.

Maaike werkt voor:

Cookies

We gebruiken cookies om onze website bezoekers anoniem te analyseren.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen