Van data naar informatie. Op maat en voor elkaar.

Data is alles, alles is data. Is dat eigenlijk wel zo? Wie strategische besluiten moet nemen, wil kunnen vertrouwen op precies de juiste informatie. In tegenstelling tot het verzamelen van data, beschikt lang niet elk bedrijf over de capaciteit om data doelgericht te analyseren. Laat staan de capaciteit om bruikbare informatie te delen of te vermenigvuldigen met vakgenoten. Bij Atriumgroep hebben we ons in 2016 de vraag gesteld: Is het mogelijk om dit vraagstuk vanuit samenwerking aan te pakken?

 

Atriumgroep ontwikkelt een blauwdruk, waarmee door middel van tabellen, grafieken en rapportages de belangrijkste trends, kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes op een presenteerblaadje worden gezet. Leesbaar, begrijpelijk en actueel. Van Business intelligence met data als vertrekpunt, naar betrouwbare informatie op afroep van en voor professionals uit de branche.

Delen

Atriumgroep is in 2016 gestart met het opzetten van een Business Intelligence Platform voor verenigingen. In opdracht van FEDA wordt een platform op maat ingericht. In mei 2017 zijn de belangrijkste vragen van de leden geĆÆnventariseerd. Daaruit zijn de gemene delers bepaald. Vervolgens zijn relevante macro-economische en industriĆ«le data verzameld. Door het CBS zijn maatwerkanalyses gemaakt om te kijken naar de ontwikkeling van verschillende vakgroepen van FEDA over de afgelopen jaren. Daarnaast verzorgt Atriumgroep analyses van 2010 tot 2025 van verschillende branches in de industrie. Al die informatie is op een overzichtelijke manier op het platform gezet. Het FEDA BI Platform is in september gelanceerd en zal de komende jaren steeds verder worden uitgebouwd.

Dienstverlening Atriumgroep:

  • Business Intelligence
  • Projectmanagement

Jo Jansen Business Intelligence expert, leidt het ontwikkelproces van het BI platform en verzorgt in samenwerking met verschillende partners de analyses en rapportages. De samenwerking met FEDA vormt een blauwdruk voor toekomstige samenwerking tussen het Atrium Business Intelligence Platform en andere verenigingen. Op maat en voor elkaar.

Jo Jansen vertelt je graag meer over Business Intelligence en de samenwerking met FEDA. Bel 06-39552545 of mail.

Jo werkt voor:

Cookies

We gebruiken cookies om onze website bezoekers anoniem te analyseren.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen