Adviseur, regisseur of ondernemer?

Wie het weet, mag het zeggen. Bij communicatievraagstukken is deze insteek niet zelden de norm. Vaak wordt gedacht dat een netwerk van ontwerpers, teksttijgers en webbouwers de doelgroep wel even zullen bewerken met hun optelsom van kunsten. Het valt te proberen natuurlijk. Wie in het gewone leven de ander wil raken, zorgt in de eerste plaats voor echtheid in het contact. En komt vervolgens met alles behalve een lege huls. Bij marketing-communicatievraagstukken werkt het eigenlijk precies zo. Wie een boodschap wil overbrengen zonder passie of echtheid, verliest geheid de belangstelling van de doelgroep.

 

Communicatiedoelstellingen zijn organisatiedoelstellingen. Meer leden, betere naamsbekendheid van merk of project, een sterkere loyaliteit… Stuk voor stuk doelstellingen die het resultaat zijn van een zorgvuldig proces. Dat steevast begint bij de organisatie zelf. Niet met een dik rapport, maar met een goed gesprek over drijfveren en ambities. Met de kijk op de toekomst die soms ver voorbij ligt van de bestaande status quo. Wat je nu denkt te zien, is evenzo belangrijk als de dingen die je nog niet ziet. Kwestie van plannen en anders naar hetzelfde kijken.

Maaike Rouw is zo’n vragensteller. Een spiegel, zo je wil. Met ambitie als stevig fundament voor een doelgerichte koers. In hoeverre moet je haar precies moet klasseren? Adviseur? Regisseur? Kan allebei. Met ‘miles ahead’ standaard meegeleverd.

Ambitie

Brancheorganisatie FEDA is het ondernemersplatform in aandrijf- en automatiseringstechniek. Met ruim 160 leden is FEDA de belangrijkste branchevereniging op het gebied van Aandrijf-en Automatiseringstechniek in Nederland. Onze focus ligt op het faciliteren van leden op het gebied van kennis, netwerken en promotie. De FEDA leden bieden hier werkgelegenheid aan 30.000 werknemers en zij realiseren met hen een totale jaaromzet van ruim 4,3 miljard.

De FEDA Lounge is een centraal punt in The World of Motion & Drives, een periodiek evenement met tal van exposanten, productreleases, projecten, presentaties en workshops rondom innovatie. ‘Samen’ is het belangrijkste speerpunt van de WoTS. Synergie en onderling vertrouwen vormen daarbij de basis. In de World of Motion & Drives zien we dat terug in een inspirerend projectenprogramma.

De deelname van FEDA aan WoTS is een symbiose tussen de FEDA leden, het bestuur, de diverse projectdeelnemers en de uitgebreide periferie van partners. Maaike Rouw, communicatieadviseur, maakt deel uit van de unieke samenwerking tussen allerlei partijen. Het resultaat mag er zijn. Ruim 28.000 deelnemers die zich dik tevreden toonden, een programma dat past bij ambitieuze professionals uit de branche, een onverwacht grote persbelangstelling en gegarandeerde energie voor de volgende editie. Beloofd.

Dienstverlening Atriumgroep:

  • Marketing-communicatie advies
  • Regiefunctie communicatie & media

Maaike Rouw communicatieadviseur, heeft theater-, film- en televisiewetenschappen gestudeerd. Maaike Rouw neemt geregeld deel aan triathlons en trailrunning.

Maaike Rouw is sparring partner voor alles tussen doelstelling en doelgroep. Bel 06-10021538 of mail.

Maaike werkt voor: